Web Analytics Made Easy - Statcounter

با وجود اینکه سال‌هاست که فلج اطفال در ایران ریشه‌کن شده و واکسن فلج اطفال هم یکی از واکسن‌هایی است که همه ایرانیان در کودکی تزریق کردند، اما دولت سعودی در صفحه ۴۵ تعلیمات حج، زائران ایرانی را ملزم به تزریق واکسن فلج اطفال IPV کرده است.

به گفته یک منبع آگاه، این اقدام سعودی‌ها به دلیل مشاهده فلج اطفال در بین افغانستانی‌های مقیم مشهد و گزارش سازمان بهداشت جهانی صورت گرفته است و تمام زائران حج تمتع سال جاری باید براساس شرایط عربستان، علاوه بر تزریق ۲ دُز واکسن سینوفارم یا آسترازنکا، نسبت به تزریق واکسن فلج اطفال اقدام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته هرساله زائران خانه خدا قبل از اعزام به سرزمین وحی، واکسن مننژیت نیز تزریق می‌کردند که امسال نیز با تدابیر مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر باید همه زائران حداقل ۲ هفته قبل از اعزام، واکسن مننژیت نیز دریافت کنند.

تزریق واکسن فلج اطفال IPV و مننژیت برای زائران حج تمتع سال جاری الزامی است. البته فلج اطفال توسط خانه‌های بهداشت و مراکز دولتی تزریق می‌شود و خوراکی نیست. همچنین واکسن مننژیت توسط هلال احمر تزریق می‌شود.

با وجود اینکه تزریق واکسن فلج اطفال و مننژیت برای زائران خانه خدا الزامی است، هماهنگ نبودن وزارت بهداشت و هلال احمر و همچنین تأمین نشدن واکسن  مننژیت، موجب اعتراض زائران و مدیران کاروان‌ها شده است؛ تا جایی که بسیاری از مراکز هنوز از این دستورالعمل وزارت بهداشت، بی‌اطلاع بوده و زائران سرگردان هستند.

نکته دیگر در محدودیت‌هایی که عربستان اعمال کرده است، تزریق واکسن کرونا است که فقط زائران باید واکسن آسترازنکا یا سینوفارم تزریق کنند و سایر واکسن‌ها مورد تأیید سعودی‌ها نیست. برهمین اساس، زائرانی که سه دُز واکسن برکت، پاستوکووک یا سایر واکسن‌هایی که عربستان تأیید نکرده است، تزریق کرده‌اند، اکنون باید ۲ دُز واکسن سینوفارم یا آسترازنکا بزنند. تا زمانی که مدیر کاروان، برگه واکسن زائر را در سامانه حج کاروان بارگذاری نکند، عملیات صدور روادید امکان‌پذیر نیست.

با این وجود، ‌به گفته مسؤولان مرکز پزشکی حج و زیارت، روند واکسیناسیون زائران ایرانی انجام می‌شود‌ و محدودیتی در تأمین واکسن‌ها وجود ندارد.

 بر اساس اعلام سعودی‌ها، زائران ایرانی باید علاوه بر تزریق ۲ دُز واکسن سینوفارم یا آسترازنکا، یک دُز واکسن فلج اطفال هم تزریق کنند. تزریق یک دُز واکسن مننژیت و انجام آزمایش PCR، حداکثر ۷۲ ساعت قبل از سفر از دیگر شروط تشرف به حج تمتع سال جاری است.

 امسال ۳۹ هزار و ۶۳۵ ایرانی به حج تمتع مشرف می‌شوند که با توجه به شروط سعودی‌ها همه زائران کمتر از ۶۵ سال دارند.‌

منبع: فارس

منبع: فردا

کلیدواژه: عربستان زائران ایرانی واکسن فلج اطفال تزریق واکسن فلج اطفال زائران ایرانی واکسن مننژیت د ز واکسن سعودی ها واکسن ها حج تمتع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۹۱۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد

به گزارش خبرگزاری مهر، بنا بر اعلام وزارت حج و عمره عربستان، زائر بیت الله الحرام باید واکسن مننژیت را دریافت کرده باشد، به طوری که مدت زمان دریافت آن از ۱۰ روز کمتر و از ۵ سال بیشتر نباشد.

همچنین، مقامات بهداشتی کشوری که زائر بیت الله الحرام به سرزمین وحی اعزام می‌کنند، باید از دریافت واکسن به موقع وی اطمینان حاصل کنند و نام واکسن مصرفی و تاریخ دریافت آن را در گواهی واکسیناسیون بنویسند.

زائر باید واکسنی متشکل از حداقل یک دوز واکسن فلج اطفال خوراکی دو ظرفیتی یا واکسن فلج اطفال غیرفعال دریافت کند.

در همین راستا، وزارت بهداشت عربستان توصیه کرد کشورهایی که زائران آنها عازم به سرزمین وحی هستند، توجه داشته باشند که وی از بیماری‌هایی که با حداقل سلامت جسمانی منافات دارد و زائر نمی‌تواند با آنها مناسک انجام دهد، عاری باشد.

وزارت بهداشت عربستان به مواردی مانند نارسایی پیشرفته کلیه که نیاز به همودیالیز یا دیالیز صفاقی دارد، نارسایی قلبی پیشرفته که علائم آن در حالت استراحت یا با حداقل فشار فیزیکی ظاهر می‌شود، بیماری‌های مزمن ریوی که نیاز به استفاده متناوب یا مداوم از اکسیژن دارند، سیروز پیشرفته کبدی همراه با علائم نارسایی کبد مانند: آسیت، خونریزی واریس، یا تشنج یا از دست دادن هوشیاری و بیماری‌های عصبی شدید که شناخت را مختل می‌کنند یا با ناتوانی‌های حرکتی شدید همراه هستند و پیری همراه با زوال عقل اشاره کرده است.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت عربستان؛ زائران مبتلا به بیماری‌های مزمن، علاوه بر مقدار کافی از داروهایی که مصرف می‌کنند، مدارک مربوط به وضعیت سلامتی خود را به همراه داشته باشند و در وسایل همراه خود قرار دهند، علاوه بر این که در برابر بیماری‌های مورد هدف واکسیناسیون‌های اولیه مانند دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، فلج اطفال، سرخک و آبله ایمن شوند.

کد خبر 6095221

دیگر خبرها

  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • دستورالعمل بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها؛ زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟
  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها / زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد